SUPPORT / SÅ GÖR DU
Korrigera en resas start eller slut
Om DriveHub angav fel plats i någon ände av en resa kan du korrigera den. Den inspelade rutten och GPS-sträckan förblir som de var.
← Alla supportsvar01 / 03
Välj en annan start eller ett annat slut
Öppna resan, dra upp dess kort och tryck på Korrigera start eller slut. Redigeraren visar den inspelade starten och slutet bredvid eventuell korrigering. Tryck på Välj en annan plats, välj ett förslag eller skriv adressen själv och tryck sedan på Spara korrigering. Du kan lägga till ett skäl om du vill komma ihåg varför.
En plats som du väljer bland förslagen sparas med sin kartposition. En adress som du skriver sparas exakt som du skrev den. Den inspelade rutten och GPS-sträckan förblir oförändrade; bara platserna som anges i varje ände ändras.
En resa som är uppdelad i segment, en väntande resa, en resa som fortfarande spelas in och en importerad resa kan inte korrigeras.
- Öppna resan och tryck på Korrigera start eller slut.
- Tryck på Välj en annan plats under starten, slutet eller båda.
- Tryck på Spara korrigering.
02 / 03
Ångra en korrigering
Direkt efter sparandet visar redigeraren Korrigering sparad med Ångra korrigering. Ångra återställer de platser som gällde tidigare. DriveHub behåller historiken över korrigeringar och ångrade korrigeringar; inget av det raderas.
Om redigeraren säger att korrigeringen sparades lokalt och ber dig öppna resan igen stänger du den och öppnar resan på nytt för att kontrollera resultatet.
03 / 03
Vad en korrigering ändrar
En korrigerad resa visar Korrigerad av dig under sin rutt, och rapporter visar de korrigerade platserna; PDF- och Excel-rapporter markerar resan som korrigerad. Sträckorna i rapporter är fortfarande den uppmätta GPS-sträckan.
Korrigerade resor delas inte med en arbetsgivare i den här versionen, inte ens när de är Arbete.