POMOC / INSTRUKCJE
Zarządzaj zakupem Pro
Zakupem zarządza Apple. DriveHub pokazuje plan i udostępnia funkcje przywracania zakupów oraz zarządzania subskrypcją.
← Wszystkie odpowiedzi pomocy01 / 04
Sprawdź obecny plan
Śledzenie, klasyfikacja, przegląd, odzyskiwanie, import i pełna historia przejazdów są bezpłatne i bez limitu liczby przejazdów. Pro odblokowuje pliki raportów i eksport. Po zakończeniu Pro przejazdy pozostają dostępne. Do zakupu mają zastosowanie cena, warunki okresu próbnego i warunki zakupu pokazane w App Store.
- Otwórz Ustawienia → DriveHub Pro i sprawdź Bieżący plan.
- Przed potwierdzeniem zakupu Apple zapoznaj się z planem i warunkami odnowienia.
- Zakup dożywotni jest jednorazowy. Jeśli masz już odnawianą subskrypcję, po zakupie dostępu dożywotniego osobno sprawdź jej odnowienie.
02 / 04
Przywróć Pro na tym urządzeniu
Zakup jest przypisany do konta Apple używanego w App Store. Może się ono różnić od konta iCloud. Przywrócenie zakupu nie przywraca historii przejazdów.
- Sprawdź, czy Multimedia i zakupy korzystają z konta, na którym dokonano zakupu.
- Po połączeniu z internetem otwórz Ustawienia → DriveHub Pro → Przywróć zakupy.
- Przeczytaj wynik. Jeśli nic nie znaleziono, przed ponownym zakupem sprawdź rachunek Apple i konto.
03 / 04
Użyj narzędzi Apple do zarządzania subskrypcją
Otwórz Zarządzaj subskrypcją w DriveHub Pro lub Ustawienia iPhone’a → Twoje imię i nazwisko → Subskrypcje → DriveHub. Sprawdź datę wygaśnięcia lub odnowienia podaną przez Apple. Usunięcie aplikacji nie anuluje subskrypcji. Jeśli nie chcesz odnawiać okresu próbnego, Apple zaleca anulowanie go co najmniej 24 godziny przed końcem.
- Otwórz ekran subskrypcji Apple i wybierz DriveHub.
- Anuluj subskrypcję i sprawdź potwierdzenie lub komunikat o wygaśnięciu.
- Jeśli nie ma jej na liście, użyj konta podanego na rachunku zakupu Apple.
04 / 04
Złóż wniosek o zwrot pieniędzy w Apple
O kwalifikacji do zwrotu i decyzji w tej sprawie decyduje Apple. Wniosek o zwrot pieniędzy i zatrzymanie przyszłych odnowień to osobne działania.
- Otwórz reportaproblem.apple.com i zaloguj się na konto użyte do zakupu.
- Wybierz opcję zwrotu pieniędzy i zakup DriveHub, a następnie podaj powód.
- Sprawdź status wniosku u Apple; jeśli chcesz zatrzymać odnowienie, anuluj je osobno.